elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

13 august 2017

Elif Shafak


Elif Şafak (născută la 25 octombrie 1971, Strasbourg, Franța) este o scriitoare de origine turcă născută în Franța. Ea a publicat romane scrise în limba turcă și în engleză.


Şafak a fost caracterizată de critici ca o continuă și creativă combinatoare a tradițiilor din occident și orient într-un stil de povestire ce generează o ficțiune care este atât națională cât și universală. Scrierea ei sfideză bigotismul și xenofobia, este profund implicată în feminism, Sufism și cultură otomană, cu "un accent special pe descrierea lumii străzilor mărginașe din Istanbul".

S-a nascut la  Strasbourg cu numele Elif Bilgin, fiica a filozofilor Nuri Bilgin siŞafak Atayman, care ulterior a devenit diplomat. Dupa despartirea parintilor, ea a fost crescuta de mama sa. Si-a luat prenumele mamei si l-a folosit alaturi de prenumele ei ca pseudonim literar sub care va public mai tarziu 15 carti, dintre care 10 romane.


Este autoare a cartii “Bastarda Istanbulului” si a romanului “Privirea”, roman care a primit titlul de cel mai bun roman din partea Uniuniii Scriitorilor Turci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...