elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

8 februarie 2012

Prada - Rezumat

Romanul are la baza cercetările şi uriaşul avans luat de două ştiinţe de viitor: nanotehnologia şi inteligenţa artificială.
În primul domeniu singurul impediment pentru lansarea la nivel global a particulelor minune de dimensiuni imposibile era incapacitatea producerii lor la nivel industrial. După lungi studii şi încercări se reuşeşte crearea unei instalaţii de tip “caracatiţă” care, deşi foarte sensibilă, putea realiza aceste particule într-o cantitate foarte mare şi într-un timp foarte mic.
În al doilea domeniu, practic punctul de atracţie al romanului, se precizează faptul că până acum, pentru a crea o IA, trebuiau scrise mii şi mii de linii de cod pentru a putea pregăti inteligenţa artificială pentru orice eveniment pe care l-ar putea întâlni. De cele mai multe ori, aceste instrucţiunii se intersectau atât de grav, încât IA trebuia ştearsă şi refăcută. Inteligenţa Artificială de generaţie 2 are ca robot ataşat un roi de nanoparticule căruia i s-a stabilit un scop final şi care poate inventa şi memora pe parcurs noi şi noi metode de împlinire a ţelului.
Cum din intersecţia acestor domenii nu putea ieşi un experiment reuşit, roiul scapă de sub control, singurul care poate salva situaţia fiind Jack, eroul romanului. Reusind de cateva ori sa pacaleasca roiul in confruntarea directa, pierde cand vine vorba de salvarea sotiei sale care este contaminata de catre roi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...