elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

20 iunie 2011

Glasul de otel - Rezumat


Michele Watson, o tanara profesoara de fizica este chemata de catre Sir Steven Chester pentru a studia Jurnalul Tynedale şi Sabia Don Alverin. Apelase la ea, pentru simplu fapt ca fratii Tynedale fusesera pentru ea obiectul unui studiu.

Facuse rost de o reproducere a singurului portret existent al lui William Tynedale, un tanar din secolul al XV-lea. Nu reprezentase pentru ea doar obiectul unui studiu, ci il admira si pentru frumusetea lui.
Edward şi William Tynedale muriseră în 1406, când culevrina pe care cei doi o testau a explodat.
 Sabia se dovedeste a fi mai mult decat o simpla sabie de otel descoperita printre ramasitele veacurilor trecute, ci un fel de portal, un obiect magic prin care Michele reuseste sa ia legatura cu William. Astfel ea ii transmite multe legi fizice, cu ajutorul carora, William reuseste sa aduca o noua evolutie omenirii, astfel incat cei din prezent ajung sa descopere noi tehnologii mult mai avasate. Ajung in spatiu si descopera alte forme de viata  mult mai inteligente, dar bineinteles ca oamenii nu se multumesc doar cu prietenia acestor noi fiinte descoperite, astfel incat ei incearca sa le distruga, asa ca incepe un adevarat razboi intre specii. Oamenii aveau sabia Don Alverin si astfel castigau un avantaj ori de cate ori incepeau sa fie in dezavantaj fata de adversari.
In cele din urma Michele realizeaza faptul ca asta nu duce la nimic bun si ii transmite lui William un mesaj prin care ii cere sa-si distruga jurnalele.
In cele din urma lumea revine la realitatea initiala, si William vine impreuna cu fratele sau pe o nava spatiala tocmai din secolul al XV-lea sa o salveze pe Michele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...