elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

10 septembrie 2009

Hotul de spanzuratoare - Citate

"Spanzuratoarea exista si noi traim alaturi de ea pana murim atarnati de ea si n-o sa putem schimba nimic."

"Bietul baiat. E un sacrificiu pe altarul incompetentei noastre."

Hotul de spanzuratoare - Rezumatul romanului


Capitanul Sandman, un jucator de cricket, este indragostit de Eleanor Forrest. Ea era fosta lui logotnica. Fosta, pentru ca rupsesera logotna cu ceva timp in urma datorita faptului ca familia lui Sandman isi pierduse averea.
El este angajat sa afle daca un baiat este sau nu vinovat de moartea unei femei.
De-a lungul anchetei desfasurata de el in cursul unei saptamani, el aduna dovezi clare care il dezvinovatesc pe tanarul pictor acuzat de oribila crima a unei femei care se ocupa de lucruri dubioase.
Cu ajutorul unui martor, reuseste sa aduca dovezi plauzibile si sa-l gratieze pe tanar in ultimul moment.
Afla ca fosta lui logotnica inca il mai iubeste si isi da seama ca nu poate fi refuzat daca ii va mai cere inca odata mana ficei lui Harry, lucru pe cate il si face.

Hotul de spanzuratoare - In 25 de cuvinte

"Un detectiv trebuie sa gaseasca adevaratul criminal intr-un caz de omucidere. Daca nu va gasi criminalul un nevinovat va muri."

Hotul de spanzuratoare - Amintiri legate de citirea cartii

L-am rasfoit de curand. E un roman captivant. Actiunea se petrece de-a lungul unei saptamani. O crima si un nevinovat condamnat pentru acea crima, fac subiectul romanului foarte interesant. E un roman fain. Vi-l recomand cu mare placere.

Bestia Umana - Citate

"Acum lasa-mi mana si nu ma mai privi atat, ca o sa-ti strici ochii."

"Aceeasi plecare ca a trenului tragic din februarie, la aceeasi ora, in aceeasi framantare a garii, in acelasi zgomot, aceeasi fumaraie. Decat ca acum era inca lumina, un amurg clar, de o infinita blandete."

"Gandul se infigea intr-insa ca o consecinta, ca un sfarsit necesar."

Bestia Umana - Rezumatul romanului

Acest roman este un roman tipic al societatii in care traim, dupa parerea mea. Povestea romanului este bazata pe relatia sot-sotie, unde sotul are o varsta inaintata, si datorita pozitiei sociale a avut norocul sa-si gaseasca o tanara sotie, frumoasa si cu zestre pusa la dispozitie de un protector. Pe parcursul casniciei, sotul ajunge la concluzia ca atata timp cat nu-l va parasi, sotia poate avea tot ceea ce-si doreste, chiar si un amant.
Poveste tipica atat in zilele noastre cat si in trecut, cand majoritatea casniciilor erau intemeiate astfel.

Bestia Umana - In 25 de cuvinte

Sotul, cuprins de gelozie, il ucide pe amantul sotiei. Nedescoperirea criminalului ii ofera sansa de a-si trai soarta in continuare, in cele din urma isi recunoaste singur crima.

Bestia Umana - Amintiri legate de citirea cartii

Recunosc ca titlul imi parea cunoscut atunci cand m-am apucat de citit acest roman. Este una din artile citite peste vacanta. O poveste cutremuratoare. Ce sa mai, va recomand s-o cititi, este prin cele 1000 de carti pe care trebuie sa le citesti in viata. Dar nu e acesta singurul motiv pentru care o fac, ci pur si simplu merita citita, parerea mea. Tu ce crezi?

Urmeaza...

Bestia Umana... Hotul de spanzuratoare... Harry Potter... Si altele citite in vacanta aceasta, desi a fost destul de scurta...

9 septembrie 2009

I'm back

Sheherezada s-a intors la voi, dragi prieteni ai blogului. Pana acum nu prea multi :D, dar sper sa va placa, cel putin voua. Daca aveti o sugestie, oricare ar fii ea, pt imbunatatirea blogului va rog sa mi-o faceti cunoscuta, si promit ca voi tine cont de ea, cat de mult voi putea.
Dupa cum stiti, cartile sunt viata mea. Desi nu citesc non-stop cum poate ati crezut, imi place sa ma delectez cu o carte in timpul meu liber.
Dorinta mea este sa ajung sa citesc 1000 de carti, nu stiu daca voi reusi in ritmul in care citesc, dar totusi sper. Totul sta si in puterea lui Dumnezeu, daca ma va trimite sau nu pe lumea cealalta inainte de a-mi fii terminat visul meu.
Ramaneti cu Sheherezada, dragi prieteni, aventura in lumea cartilor nu se termina aici.
Va iubesc, ramaneti cu bine!
:*

Cele mai populare postari din ultima saptamana...