elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

21 iulie 2009

Unsprezece minute - Citate

"Asta e adevarata experienta a libertatii: sa ai lucrul cel mai important din lume, fara a-l poseda."
"Când îl face pe cineva să descopere ceva, profesorul descoperă şi el în cele din urmă ceva nou."

"Există anumite suferinţe care pot fi uitate atunci când putem pluti deasupra durerilor noastre."

Unsprezece minute - Rezumatul romanului


Romanul "Unsprezece minute este povestea Mariei, o fata dintr-un sat brazilian, ale carei prime intilniri inocente cu dragostea o lasa cu inima frinta. La o virsta frageda, ea se convinge ca nu va gasi niciodata dragostea adevarata, crezind in schimb ca "dragostea este un lucru cumplit care te face sa suferi..." O intilnire intimplatoare in Rio de Janeiro o face sa plece la Geneva, unde viseaza sa gaseasca faima si bogatie, dar sfirseste in strada, ca prostituata.

Unsprezece minute - In 25 de cuvinte

"Povestea unei prostituate ajunsa in faza asta datorita conjuncturii nefavorabile. Viata ei are urcusuri si coborasuri. In cele din urma isi va intalni jumatatea."

Unsprezece minute - Amintiri legate de cititrea cartii

Mi-a fost recomandata de cea mai buna prietena a mea. Mi-a placut foarte mult si m-a emotionat foarte tare povestea Mariei. Maria e o fata ca oricare tanara, care are visele ei. Care spera sa isi imbunatateasca situatia materiala. Visul ei este insa spulberat de minciuni. Multe tinere ajung sa traiasca povestea Mariei ceea ce e dezamagitor. Cititi-o pentru ca este o carte care dupa parerea mea merita citita.

20 iulie 2009

Vacanta!!!

Ma pregatesc sa intru in vacanta! De vineri voi pleca din oras si cred ca ma voi intoarce tocmai in octombrie, asa ca, din pacate 2 luni de zile va voi lasa fara postari, insa promit sa citesc in aceasta vacanta si sa public multe, multe foarte multe rezumate despre carti frumoase :).
Toate cele bune! Sa aveti concedii si vacante de vis alaturi de cine va doriti! Va pup! Pe curand!

(P.S. : 2 luni nu-i asa mult, nu-i asa? Sper sa nu ma uitati!)

In deriva - Citate

"Dragostea de mama este cea mai trainica legatura. Cum se poate ea reinoda, odata ce s-a rupt?"

"Fiecare zi e plina cu detaliile vietii. Trebuie sa acorzi atentie fiecarui amanunt si sa apreciezi fiecare nuanta."

"Probabil, are legatura cu barcile care plutesc in deriva pe ocean..."

In deriva - Rezumatul romanului



In prim-plan gasim un cuplu, care locuieste in micul rasel numit Drifting (deriva) care are in posesie un hotel. Sotul este medic veterinar, iar sotia psiholog. Impreuna au doi copii: un baiat si o fata, ambii plecati la studii intr-un alt oras.

Claire, sotia, fusese crescuta de tatal ei, mama acesteia parasindu-i inca de cand avea doar cateva luni, asta in favoarea carierei.
Cu ajutorul unui barbat care poposeste intr-o zi la hotel, ea incepe, incet-incet, sa-si aminteasca de copilaria ei, cat de mult ii lipsise mama.

In deriva - In 25 de cuvinte

"Doua tipuri de mame: una protectoare si iubitoare, alta care tine foarte mult la cariera, dar cu toate astea ambele sunt mame."

In deriva - Amintiri legate de citirea cartii

Romanul de fata mi-a trezit mari sentimente de recunostinta fata de mama mea, care, asemenea lui Claire, a ramas, rand pe rand fara copiii ei, care au plecat in alt oras pentru a studia. Am stiut tot timpul ca-i va fii greu fara noi, dar sincer n-am stiut ca despartirea poate fii atat de dureroasa...

Promisiune mincinoasa - Citate

"Uneori increderea inseamna totul."

"Sa iubesti
Sa razi
sa razi din nou
Sa asculti si sa inveti
Sa spui "te rog" si "multumesc"
Sa ai opinii
Sa le respecti pe ale celorlalti
Sa fii sincer
Sa sii prieten
Sa fii tu insuti."

Promisiune mincinoasa - Rezumatul romanului

Personal imi place foarte mult stilul lui Roughan. Povestea este foarte captivanta cu rasturnari de situatie la orice pas.
Totul se invarte in jurul unui psiholog David Rember, care cu ajutorul unei paciente misterioase este acuzat de uciderea unui om pe care-l consiliase cu un an in urma.

Promisiune mincinoasa - In 25 de cuvinte

"Un psiholog cade in capcana pusa la cale de una dintre clientele sale. Pana la urma este eliberat si reuseste sa-si continue viata in mod normal."

Promisiune mincinoasa - Amintiri legate de citirea cartii

Cu totii facem promisiuni care nu pot fii respectate sau duse la bun sfarsit, dar cu toate astea, asta nu insemana ca trebuie sa nu mai facem promisiuni, ci inseamna ca trebuie sa ne dam silinta mai mult pentru a le tine. O carte cu foarte multa actiune si cu multe rasturnari de situatie. Sper sa o cititi, pentru ca stiu ca sigur va va place.

14 iulie 2009

Love Story - Citate

Niciun citat deocamdata!

Love Story - Rezumatul romanului

"Love Story" prezintă povestea unui tânăr cuplu de îndrăgostiţi care se căsătoresc. Cei doi reuşesc să învingă diferenţele sociale, el provenind dintr-o familie foarte bogată, ea dintr-un mediu sărac şi se căsătoresc. Viaţa lor fericită este întreruptă însă de decesul tinerei, la doar 25 de ani.

Love Story - In 25 de cuvinte

"Doi tineri indragostiti trec prin mai multe probleme: o confruntare cu parintii baiatului care nu-s de acord cu relatia si o alta cu boala ce o va lovi pe fata."

Love story - Amintiri legate de citirea cartii

E un roman mic, poate fii citit intr-o zi. Imi amintesc cat de mult mi-a placut. Am plans de fiecare data cand l-am citit (de doua ori), iar a 3-a oara cand am vazut filmul nu m-am putut nici atunci stapani lacrimile. E o poveste cutremuratoare. Sunt sigura ca va va face placere sa aflati povestea, asa ca va recomand sa rasfoiti cele 40 si ceva de file atunci cand veti avea ocazia.

13 iulie 2009

In Marsport, fara Hilda - Citate

Nu exista niciun citat deocamdata!

In Marsport, fara Hilda - Rezumatul romanului


Cand Max pleaca de pe Pamant intr-o misiune pe planeta Marsport, nu este insotit de sotia sa, Hilda, ceea ce il face foarte fericit. Cateva zile de fericire fara sotie nu-i strica nimanui, nu? Alaturi de Flora el are parte de o vacanta binemeritata.

In Marsport, fara Hilda - In 25 de cuvinte

"Aflam ca si pe alte planete barbatii raman la fel, tot infideli."

In Marsport, fara Hilda - Amintiri legate de citirea cartii

Auzisem despre scriitor, si recunosc nu m-a dat peste cap cartea asta sf a lui. N-am reusit sa-mi fac timp sa citesc o alta, care poate m-ar fii impresionat.. dar nu se stie, poate in viitor!

Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi - Citate


Iubirea fizică frumoasă e o profanare. E nevoia amară de a zdrobi, de a răzbi într-o îmbrăţişare, odaată cu trupul frământat, şi sufletul, prizonier suav în el, în clipele acelea.

Absolutul morţii eclipsează absolutul iubirii.

Se pot desparţi aşa uşor doi amanţi? Un bandaj aplicat prea multe zile pe o rană şi se lipeşte pe ea de nu-l poţi desface decât cu suferinţe de neîndurat... dar două suflete care s-au împletit... au crescut apoi laolată?

Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi - Rezumatul cartii


Incipitul romanului il reprezinta pe Stefan Ghiorghidiu, potrivit jurnalului de front al acestuia, ca proaspat sublocotenent reservist in primavera anului 1916, contribuind la amenajarea fortificatiilor de pe Valea Prahovei si din apropierea Dambovicioarei.
Romanul incepe printr-o disctutie de la popota, cand Ghiorghidiu adduce in present (timpul subiectiv) experienta erotica, pe care o noteaza in jurnalul de campanie: “Eram insurat de doi ani si jumatate cu o colega de la Universitate si banuiam ca ma inseala”.

Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi - In 25 de cuvinte

"E adevarat cand se spune ca ochii care nu se vad se uita."

Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi - Amintiri legate de citirea cartii

Am citit-o in liceu! E o carte interesanta. Daca nu s-ar cere la bac tot as recomanda-o spre a fi citita. Merita!

Urmeaza...

Bestia Umana... Epopeea Dragostei... Ciresarii... Si va garantez multe multe altele! Stati pe aproape!

Morometii vol 1 - Citate

"Toată credinţa lui ţi se pare greşită. Ei, nu mai spune! Şi a ta care e? Dacă o ai, pune-ţi pielea la bătaie pentru ea, nu pretinde doar altora să renunţe la a lor."

"Oamenii fac lucruri care, dacă n-ar fi proşti, nu i-ar putea sili nimeni să le facă."

"Visele sunt vise, uneori visezi rău şi nu se întâmplă nimic, visul rău e gândul care n-ai scăpat de el, care ţi se cuibăreşte în suflet şi e numai al tău, venit din păcatele tale."

Morometii vol 1 - Rezumatul cartii

Marin Preda a fost un mare prozator contemporan in opera caruia destinul, istoria si timpul dicteaza asupra existentei umane. “Morometii” constituie o opera de referinta in literatura de inspiratie rurala. Romanul este alcatuit din doua volume, primul publicat in anul 1955, iar al doilea , 12 ani mai tarziu, in 1967. Romanul constituie o monografie a satului romanesc din Campia Dunarii infatisat din doua perioade distincte: anul 1936 “ cand viata se scurgea aici fara conflicte mari” (volumul I) si perioada de dupa 1950 cand colectivitatea, ducea la disparitia din istorie a clasei taranilor proprietari de pamant (volumul II).

Morometii vol 1 - In 25 de cuvinte

"Familia Moromete trece prin multe experiente. Mezinul familiei este un personaj fasinant, desi conditiile in care traieste sunt precare, el reuseste sa dobandeasca multe cunostinte."

Morometii vol 1 - Amintiri legate de citirea cartii

Recunosc ca a trebuit s-o citesc pentru scoala, dar cu toate astea mie mi-a placut mult. Probabil multora le-ar face placere lectura acestei carti, daca nu ar fii obligati la scoala s-o studieze. De obicei asa se intampla.

Idiotul - Citate

“Nici clipita cea mai scurtă nu trebuie dispreţuită,iar uneori cinci minute valorează mai mult decât o comoară”
“Laş e acela care se teme şi fuge, acela însă care se teme , dar nu fuge, nu este tocmai un laş”
“Oamenii sunt făcuţi ca să se chinuiască unii pe alţii”

Idiotul - Rezumatul romanului


Fiecare cititor al lui Fiodor M. Dostoievski are de trecut, in special la prima lectura, peste un “obstacol” al scriiturii de-a dreptul seducator : anume impreunarea simfonica dintre o arhitectura narativa de o precizie infinitezimala si o paleta de personaje, prin contrast, “definite prin indefinit, axate pe absenta oricarui ax” (Ion Ianosi).

Idiotul - In 25 de cuvinte

"O carte despre un om care traieste altfel fata de ceilalti din societatea lui. Asta trebuie sa-l faca idiot? Poate ca el e de fapt singurul om normal.
O carte care in final te face sa te intrebi: cine este de fapt idiotul?"

Idiotul - Amintiri legate de citirea cartii

Stilul lui Dostoievski e foarte greu de digerat, dat cu toate astea cartile lui sunt de-a dreptul superbe. E o carte cu dus si intors, cu situatii inedite. O carte foarte faina, ce mai. Lectura placuta!

Crima si pedeapsa - Citate


Şi daca un astfel de om, pentru ideea lui, ar trebui să verse sînge, să treacă peste cadavre, conştiinţa lui, după părerea mea, ar trebui să-i poată permite s-o facă, proporţional, fireşte, cu ideea, cu amploarea ei. O greşeală originală valorează poate mai mult decât un adevăr banal. Ce rost ar avea să mă predau când spui că acolo, la închisoare, am să fiu la odihnă?

Suferinţa şi durerea sunt întotdeauna obligatorii pentru o conştiinţă largă şi o inimă profundă. După mine, oamenii cu adevărat mari încearcă o mare tristeţe pe pământ...
Crima este protestul individului impotriva unei proaste oranduiri sociale

Crima si pedeapsa - Rezumatul romanului


Romanul Crima si pedeapsa (1866) a consacrat gloria literara a lui Dostoievski aparand pentru prima data in revista Russki Vestnik. Urmarit cu interes de contemporani si tradus in aproape toate limbile europene, romanul Crima si pedeapsa a reprezentat si o prima inchegare literara mai completa a conceptiei sale filozofice.
Crima si pedeapsa este primul roman social-filozofic al lui Dostoievski care trateaza cu o foarte mare seriozitate psihologia crimei.

Crima si pedeapsa - In 25 de cuvinte

"O crima realizata perfect! Cu toate astea constiinta criminalului il da de gol, desi nimeni nu avea nicio dovata incriminatoare."

Crima si pedeapsa - Amintiri legate de citirea cartii

Dostoievski are un stil foarte greu de citit dar daca reusesti niciodata nu regreti timpul pierdut cu citirea cartilor lui. Crima si pedeapsa este cel mai fascinant roman al lui pe care l-am citit eu pana acum.

Urmeaza...

Pendului lui Foucault... Fiul risipitor... Love story...

Si va garantez multe multe altele! Stati pe aproape!

Cavalerii Pardaillan - Citate

"O arma pretioasa pentru atac si aparare: minciuna. Daca minti cu frica, lumea va fi scârbita sau se va preface ca e scârbita de dumneata. Daca minti cu convingere, daca spui minciuna cu toata energia necesara, daca o repeti mereu, din ce în ce mai des, lumea va crede ca spui un adevar... Nu exista nici o minciuna de necrezut, exista doar energia sau timiditatea celui care minte (...)"

Cavalerii Pardaillan - Rezumatul romanului


Romanul incepe in genul poemului Romeo si Julieta. Doua familii care nu se impacau prea bine au doi copii care se indragostesc unul de celalalt. Insa in cazul "Cavalerului Pardailan" tatal fetei cedeaza si accepta casatoria, chiar daca tatal baiatului nu era de acord cu casatoria.
Tanarul respectiv avea si un frate care era indragostit de aceasi fata. Afland de casatoria acestora, care are loc pe ascuns, face tot posibilul sa scape de fratele lui, rugandu-l pe tatal lui sa-l trimita in razboi sperand ca acolo el va disparea.

Cavalerii Pardaillan - In 25 de cuvinte

"Un tanar care face greseala de a o parasi pe sotia sa la doar un simplu zvon. Greseala desi reparata nu va putea readuce timpul inapoi."

Cavalerii Pardaillan - Amintiri legate de citirea cartii

A fost o carte imprumutata de la un coleg de facultate care citeste de asemenea foarte mult. E o carte destul de interesanta, v-o recomand cu mare caldura.

Crimele familiei Borgia - Citate

"- Dragostea... singurul adevar demn de a trai si muri pentru el..."

"Si, iata cum, capitan fu vandut fara sa fie, si nu fu vandut cu toate ca fusese."

Crimele familiei Borgia - Rezumatul romanului


Putine personaje istorice au castigat faima celor din familia Borigia si mai putine s-au bucurat de celebritate inca din timpul vietii.Pe cat de faimoase, pe atat de controversate au fost cei din clanul Borgia. Contemporanii i-au elogiat, i-au detestat, i-au ponegrit, i-au adulat.Posteritatea a preluat imaginea reflectata de oglinzile secolelor, deformand-o, ingrosand-o, transmitandu-ne figurile unor monstri ilustri.Romanul lui Zevaco este o fresca romantica, de un romantism desuet, in care exceptionalele fapte si intamplari ale excptionalilor Borgia incearca sa surprinda o imagine a renasterii italiene...

Crimele familiei Borgia - In 25 de cuvinte

"O familie care trece peste aproape orice pentru a fii puternica. Dorinta de putere a fiecarui membru va duce la destramarea si distrugerea ei."

Crimele familiei Borgia - Amintiri legate de citirea cartii

Pana la citirea romanului nu stiam nimic despre aceste personaje. Au un trecut foarte tumultuos. Romanul este unul care pot spune ca merita citit. Daca aveti timp si vreti o carte buna din care sa mai ramaneti si cu cateva cunostinte generale este recomandata.

Un veac de singuratate - Citate

"Dar, înainte de a ajunge la versul final, înţelesese că nu va mai ieşi niciodată din odaia aceea, căci stătea scris că acea cetate a oglinzilor (sau a mirajelor) va fi ştearsă de vânt şi alungată din memoria oamenilor în clipa în care Aureliano Babilonia va fi terminat descifrarea pergamentelor, şi că tot ce vedea scris acolo era dintotdeauna şi avea să rămână pe vecie de nerepetat, căci seminţiilor osândite la un veac de singurătate nu le era dată o a doua şansă pe pământ."

Un veac de singuratate - Rezumatul romanului


Un veac de singuratate (in spaniola: Cien años de soledad) este un roman scris de către câştigătorul Premiului Nobel în 1982, columbianul Gabriel Garcia Marquez. Prima ediţie a romanului a fost publicată pe 5 iunie 1967 la Buenos Aires, Argentina, de Editorial Sudamericana, cu un tiraj iniţial de 8.000 de exemplare. Manuscrisele au ajuns la editură prin poştă, trimise de autor, în două părţi. De la prima publicare a cărţii şi până în prezent, s-au vândut peste 30 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Un veac de singuratate - In 25 de cuvinte

"Povestea unui sat: transformarile prin care trece, dezvoltarea, bolile acestuia precum si viata locuitorilor care isi urmeaza un curs ciclic."

Un veac de singuratate - Amintiri legate de citirea cartii

Ceea ce m-a determinat sa-l citesc pe Garcia Marquez au fost cele cateva citate gasite pe net. Citatele erau splendide, insa cartea m-a dezamagit. N-a fost deloc cum ma asteptam! Dar asta e, nu regret ca am citit-o, dar nu pot spune nici ca m-am ales cu foarte multe in urma citirii ei. Debutul a fost splendid, insa pe parcurs s-a cam lungit povestea. Devenise plictisitoare. Povestea este mereu si mereu aceeasi, despre cele cateva personaje care poarta acelasi nume. Tu? Ai amintiri legate de citirea acestui roman? Daca da, fa-ne placerea de a le impartasi cu noi!

2 iulie 2009

Urmeaza...

Un veac de singuratate... Morometii... Marele singuratic...

Si va garantez multe multe altele! Stati pe aproape!

Cele mai populare postari din ultima saptamana...