elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

30 iunie 2009

Laleaua Neagra - Citate

"Omul primeste intotdeauna prea mult de la soarta ca sa fie fericit si destul ca sa nu fie."

"A dispretui florile inseamna a jigni pe Dumnezeu.
Cu cat o floare e mai frumoasa, cu atat, dispretuind-o jignesti mai mult pe Dumnezeu. Laleaua este cea mai frumoasa dintre flori. Deci, cine dispretuieste laleaua, jigneste profund pe Dumnezeu."

"Dupa cum altoiul face sa rasara din ramura cea mai umila mladita cea mai mandra, tot asa si maciesul cu cele patru petale incolore vesteste parfumul si bogatia trandafirului."


"Chiar si casele regale pornesc uneori din coliba taietorilor de lemne sau din bordeiul pescarului."


"Om – planta pacatoasa, ce incanta mai putin privirea si infloreste mai greu."


"Dar Dumnezeu a ras de pretentiile oamenilor de a inalta sau de a rasturna stapanirile de pe pamant, fara sa-l consulte."


"Se intampla destul de rar ca la un moment dat sa se gaseasca la indemana lui Dumnezeu un om care sa infaptuiasca o actiune mareata, dar cand un aemenea eveniment fericit are loc, istoria retine numaidecat numele omului ales si il impune posteritatii."


"Cand insa necuratul se amesteca in treburile muritorilor pentru a distruge o existenta sau a rasturna un imperiu, imediat se nimereste si un ticalos prin apropriere caruia ii e destul sa-i sopteasca un singur cuvant ca sa se si apuce de treaba."


"Niciodata n-am vazut femeie mai frumoasa, nici suflet mai curat; si daca din momentul asta n-am sa te mai privesc, iarta-ma, e pentru ca as prefera ca plecand din viata sa nu regret nimic."


"Gradina sperantelor si a placerilor unui detinut nu are decat un singur anotimp."


"- Dar despre ce fata e vorba , Roza?...
- De frumoasa cea neagra, domnule, cu talie mladioasa si picioare fine, cu infatisare nobila."


"Ce deosebire exista intre chipul cuceritorului si al piratului? se intrebau antici. Aceea care exista intre un soim si un vultur. Unul e senin, celalalt nelinistit."


"Iubindu-ne, oamenii viata ne curma,
Noi suntem legate de pamant printr-un fir Si firul acesta e chiar viata noastra; Dar bratele noastre se inalta In sus, tot mai sus, catre cer."

"Mi-a fost scris, gandi bietul cornelius, sa nu dau in lumea asta numele meu nici unui copil, nici unei flori, nici unei carti, cele trei lucruri din care Dumnezeu cere macar unul dupa cat se pare de la fiecare om..."


"Ai suferit destul pentru a avea dreptul sa nu spui niciodata: Sunt prea fericit."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...